fbpx

Restorative Yoga

Intensiteit *

Restorative yoga is volledig gericht op de totale ontspanning van het lichaam en het (para)sympatische zenuwstelsel. Een les waarbij we meer zijn dan doen. 

Boek direct >

Kenmerken: restorative yoga werkt met veel props om het lichaam geheel te ondersteunen, bolsters, dekens etc. Wanneer je eenmaal een houding hebt opgebouwd kan je tot tien minuten hierin blijven om het lichaam de tijd te geven om volledig te ontspannen. Met het lichaam komt ook langzaam de geest tot rust. 

Oorsprong: de restorative yoga is ontstaan als tegenbeweging op onze ‘yang’ maatschappij, waarbij we de hele dag aan prikkels worden blootgesteld. We passen ons steeds een beetje aan totdat we uiteindelijk overprikkeld raken. De restorative yoga biedt een weg terug naar de ontspanning. 

Functie: restorative yoga is volledig gericht op ontspanning. Ademhaling voor ademhaling herinner je jezelf eraan dat je spanning uit het lichaam mag loslaten. Eerst oppervlakkig, je kaken, schouders en langzaamaan steeds dieper. Je zal merken dat dit met de tijd steeds gemakkelijker gaat. Uiteindelijk vermindert deze yoga stress en verhoogt het je vitaliteit. 

Lesduur: 60 minuten

Yin Yoga

Yin Yoga

" Yin Yoga Intensiteit ** Yin Yoga is een statische, rustige yogavorm waarin houdingen langer worden vastgehouden (3-5 minuten). Boek..."

Iyengar Yoga

Iyengar Yoga

" Iyengar Yoga Intensiteit *** Precisie en concentratie zijn sleutelwoorden binnen Iyengar yoga. Door je lichaam zo exact mogelijk in ..."

Senioren Yoga

Senioren Yoga

" Senioren Yoga Intensiteit * Senioren Yoga is een rustige en aandachtige les waar houdingen aangepast worden aan de eigen mogelijkhed..."

Dru Yoga

Dru Yoga

" Dru Yoga Intensisteit * Dru yoga is een sierlijke toegankelijke yogavorm zowel zacht, vloeiend als tegelijkertijd krachtig uitgevoer..."

Restorative Yoga

Restorative Yoga

" Restorative Yoga Intensiteit * Restorative yoga is volledig gericht op de totale ontspanning van het lichaam en het (para)sympatische zenuwstels..."

Yoga Nidra & Klank

Yoga Nidra & Klank

"Yoga Nidra & Klank Intensiteit * Yoga Nidra is een effectieve techniek voor diepteontspanning, die het mogelijk maakt om je in een halfuurt..."

Ashtanga Yoga

Ashtanga Yoga

" Ashtanga Yoga Intensiteit **** Ashtanga yoga is een krachtige, zeer dynamische vorm van yoga die raakvlakken heeft met hatha yoga en d..."

Critical Alignment Yoga

Critical Alignment Yoga

" Critical Alignment Yoga Intensiteit **** C.A. Yoga is een intensieve, technische vorm van yoga waar spieren op een specifieke manier..."

Hatha Yoga

Hatha Yoga

" Hatha Yoga Intensiteit ** Hatha Yoga wordt op een zachte, meditatieve manier gegeven waarbij het gaat om yogahoudingen, ademhalingst..."

Meditatie & Pranayama

Meditatie & Pranayama

" Meditatie & Pranayama Meditatie & Pranayama Intensiteit * “De geest is de koning van de zintuigen, maar de ..."

Pilates

Pilates

" Pilates Intensiteit *** Pilates is de naam voor een methode van specifieke lichaamsoefeningen die spiergroepen versterken zonder dat..."

Hot Yoga

Hot Yoga

" Hot Yoga Intensiteit *** Hot Hatha Yoga is een intensieve, zachte les waarbij de yoga houdingen elkaar opvolgen als in een flow in e..."

Vinyasa Yoga

Vinyasa Yoga

" Vinyasa Yoga Intensiteit **** Vinyasa Yoga is een vloeiende, dynamische vorm van yoga waarbij je de ademhaling en beweging synchroni..."

Rustige Hatha Yoga

Rustige Hatha Yoga

" Rustige Hatha Yoga Intensiteit * Rustige Hatha Yogais een zachte vorm van yoga waarin ontspanning centraal staat en is met name gesc..."

Do In Yoga

Do In Yoga

" Do In Yoga Intensiteit ** Do-In is een oosterse bewegingsleer met speelse oefeningen die energie laat stromen en je lichaam en ..."Schrijf je in voor onze nieuwsbrief