Ashtanga Yoga

Intensiteit ****

Ashtanga yoga is een krachtige, zeer dynamische vorm van yoga die raakvlakken heeft met hatha yoga en die voornamelijk bestaat uit vast bepaalde yogaseries.

Boek direct >

Kenmerken: Asthanga Yoga iseen krachtige, zeer dynamische vorm van yoga waarbij elke keer dezelfde serie houdingen wordt gedaan die aan elkaar verbonden worden door (specifieke Ujjayi) ademhaling en beweging (vinyasa). Elke houding wordt op een vaste manier ingezet, volgehouden en afgesloten. De serie biedt ook een goede basis om zelf (thuis) mee te kunnen oefenen.

Oorsprong: Via yogaleraar Sri Krishnamacharya (1888-1989) die zich baseerde op een eeuwenoud Indiaas manuscript heeft Patthabi Jois (1915-2009) deze traditionele yoga verder uitgewerkt tot deze dynamische yogavorm. Asthanga betekent letterlijk 'acht ledematen' en verwijst naar de yogafilosofie van Patañjali.

Functie: Steeds dezelfde serie beoefenen heeft een sterk meditatief effect. De aandacht ligt op het intern bewustzijn. De Uijayi ademhaling die synchroon loopt aan de bewegingen, creëert warmte in je lichaam, hierdoor ga je zweten en dit zorgt weer voor zuivering van organen en spieren.

Lesduur: 75 minuten

Senioren Yoga

Senioren Yoga

" Senioren Yoga Intensiteit * Senioren Yoga is een rustige en aandachtige les waar houdingen aangepast worden aan de eigen mogelijkhed..."

Hot Yoga

Hot Yoga

" Hot Yoga Intensiteit *** Hot Hatha Yoga is een intensieve, zachte les waarbij de yoga houdingen elkaar opvolgen als in een flow in e..."

Yin Yoga

Yin Yoga

" Yin Yoga Intensiteit ** Yin Yoga is een statische, rustige yogavorm waarin houdingen langer worden vastgehouden (3-5 minuten). Boek..."

Ashtanga Yoga

Ashtanga Yoga

" Ashtanga Yoga Intensiteit **** Ashtanga yoga is een krachtige, zeer dynamische vorm van yoga die raakvlakken heeft met hatha yoga en d..."

Vinyasa Yoga

Vinyasa Yoga

" Vinyasa Yoga Intensiteit **** Vinyasa Yoga is een vloeiende, dynamische vorm van yoga waarbij je de ademhaling en beweging synchroni..."

Dru Yoga

Dru Yoga

" Dru Yoga Intensisteit * Dru yoga is een sierlijke toegankelijke yogavorm zowel zacht, vloeiend als tegelijkertijd krachtig uitgevoer..."

Hatha Yoga

Hatha Yoga

" Hatha Yoga Intensiteit ** Hatha Yoga wordt op een zachte, meditatieve manier gegeven waarbij het gaat om yogahoudingen, ademhalingst..."

Meditatie & Pranayama

Meditatie & Pranayama

" Meditatie & Pranayama Meditatie & Pranayama Intensiteit * “De geest is de koning van de zintuigen, maar de ..."

Pilates

Pilates

" Pilates Intensiteit *** Pilates is de naam voor een methode van specifieke lichaamsoefeningen die spiergroepen versterken zonder dat..."

Yoga Nidra & Klank

Yoga Nidra & Klank

"Yoga Nidra & Klank Intensiteit * Yoga Nidra is een effectieve techniek voor diepteontspanning, die het mogelijk maakt om je in een halfuurt..."

Iyengar Yoga

Iyengar Yoga

" Iyengar Yoga Intensiteit *** Precisie en concentratie zijn sleutelwoorden binnen Iyengar yoga. Door je lichaam zo exact mogelijk in ..."

Do In Yoga

Do In Yoga

" Do In Yoga Intensiteit ** Do-In is een oosterse bewegingsleer met speelse oefeningen die energie laat stromen en je lichaam en ..."

Restorative Yoga

Restorative Yoga

" Restorative Yoga Intensiteit * Restorative yoga is volledig gericht op de totale ontspanning van het lichaam en het (para)sympatische zenuwstels..."

Rustige Hatha Yoga

Rustige Hatha Yoga

" Rustige Hatha Yoga Intensiteit * Rustige Hatha Yogais een zachte vorm van yoga waarin ontspanning centraal staat en is met name gesc..."

Critical Alignment Yoga

Critical Alignment Yoga

" Critical Alignment Yoga Intensiteit **** C.A. Yoga is een intensieve, technische vorm van yoga waar spieren op een specifieke manier..."Schrijf je in voor onze nieuwsbrief