Yin Yoga

Intensiteit **

Yin Yoga is een statische, rustige yogavorm waarin houdingen langer worden vastgehouden (3-5 minuten).

Boek direct

Kenmerken: Yin Yoga is een statische, rustige yogavorm waarin houdingen - veelal zittend of liggend-  langer worden vastgehouden (3-5 minuten). Je hebt meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lichaam niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lichaam beter te voelen. Je maakt hier gebruik van hulpmiddelen o.a. bolster, kussens, yogablok (-en), dekentje.

Oorsprong: Grondlegger is de Amerikaan Paul Grilley, die sinds 1980 onderwijst in yoga en anatomie. Hij baseert zijn theorie op de onderzoeken en geschriften van Hiroshi Motoyama, een yogi en wetenschapper uit Tokio met veel kennis van energiebanen en acupunctuur.

Functie: De statische houdingen zijn met name gericht op het versoepelen, ontspannen en versterken van gewrichten en bindweefsel. Het geeft tevens op een rustige manier ruimte aan de geest om je concentratie te bevorderen of kan helpen bij mentaal herstel van stressvolle perioden.

Lesduur: 60 minuten


 
Iyengar Yoga

Iyengar Yoga

" Iyengar Yoga Intensiteit **  Precisie en concentratie zijn sleutelwoorden binnen Iyengar yoga. Door je lichaam zo exact mogelij..."

Pilates

Pilates

" Pilates Intensiteit **** Pilates is de naam voor een methode van specifieke lichaamsoefeningen die spiergroepen versterken zonder da..."

Rustige Hatha Yoga

Rustige Hatha Yoga

" Rustige Hatha Yoga Intensiteit * Rustige Hatha Yogais een zachte vorm van yoga waarin ontspanning centraal staat en is met name gesc..."

Meditation & Pranayama

Meditation & Pranayama

" Meditation & Pranayama Intensity *  “The mind is the king of the senses, but the breath is the king of the ..."

Ashtanga Yoga

Ashtanga Yoga

" Ashtanga Yoga Intensiteit ***** Ashtanga yoga is een krachtige, zeer dynamische vorm van yoga die raakvlakken heeft met hatha yoga en ..."

Do In Yoga

Do In Yoga

" Do In Yoga Intensiteit * Do-In is een oosterse bewegingsleer met speelse oefeningen die energie laat stromen en je lichaam en g..."

Critical Alignment Yoga

Critical Alignment Yoga

" Critical Alignment Yoga Intensiteit *** C.A. Yoga is een intensieve, technische vorm van yoga waar spieren op een specifieke manier ..."

Vinyasa Yoga

Vinyasa Yoga

" Vinyasa Yoga Intensiteit *** Vinyasa Yoga is een vloeiende, dynamische vorm van yoga waarbij je de ademhaling en beweging synchronis..."

Kundalini Yoga

Kundalini Yoga

"Kundalini Yoga Intensiteit ***** Kundalini Yoga is anders dan andere yogavormen. In deze yogavorm worden bewegingen met mantra’s, meditaties en..."

Senioren Yoga

Senioren Yoga

" Senioren Yoga Intensiteit * Senioren Yoga is een rustige en aandachtige les waar houdingen aangepast worden aan de eigen mogelijkhed..."

Yin Yoga

Yin Yoga

" Yin Yoga Intensiteit ** Yin Yoga is een statische, rustige yogavorm waarin houdingen langer worden vastgehouden (3-5 minuten). Boek..."

Hot Yoga

Hot Yoga

" Hot Yoga Intensiteit *** Hot Hatha Yoga is een intensieve, zachte les waarbij de yoga houdingen elkaar opvolgen als in een flow in e..."

Dru Yoga

Dru Yoga

" Dru Yoga Intensisteit * Dru yoga is een sierlijke toegankelijke yogavorm zowel zacht, vloeiend als tegelijkertijd krachtig uitgevoer..."

Hatha Yoga

Hatha Yoga

" Hatha Yoga Intensiteit ** Hatha Yoga wordt op een zachte, meditatieve manier gegeven waarbij het gaat om yogahoudingen, ademhalingst..."

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief