Senioren Yoga

Intensiteit *

Senioren Yoga is een rustige en aandachtige les waar houdingen aangepast worden aan de eigen mogelijkheden die van persoon tot persoon verschillen.

Boek direct >

Kenmerken: Senioren Yoga is een rustige en aandachtige les. Tot op hoge leeftijd zijn vrijwel alle asana's te beoefenen. In deze les is hiervoor een langere voorbereiding opgenomen. Er is ruime aandacht aan het losmaken van de spieren en gewrichten alvorens de houding uit te voeren. Ook kunnen de houdingen aangepast worden aan de eigen mogelijkheden die van persoon tot persoon kunnen verschillen. De gemiddelde leeftijd van de les ligt rond de 70 jaar.

Oorsprong: Senioren Yoga is gebaseerd op de beginselen en houdingen uit de Hatha Yoga.

Functie: Het aanvaarden van de veranderende grenzen en het voelen van wat nog wel allemaal mogelijk is, geeft een mildheid die de basis vormt om harmonieus ouder te worden of te zijn.

Lesduur: 60 minuten 

 
Meditatie & Pranayama

Meditatie & Pranayama

" Meditatie & Pranayama Meditatie & Pranayama Intensiteit * “De geest is de koning van de zintuigen, maar de ..."

Iyengar Yoga

Iyengar Yoga

" Iyengar Yoga Intensiteit *** Precisie en concentratie zijn sleutelwoorden binnen Iyengar yoga. Door je lichaam zo exact mogelijk in ..."

Critical Alignment Yoga

Critical Alignment Yoga

" Critical Alignment Yoga Intensiteit **** C.A. Yoga is een intensieve, technische vorm van yoga waar spieren op een specifieke manier..."

Do In Yoga

Do In Yoga

" Do In Yoga Intensiteit ** Do-In is een oosterse bewegingsleer met speelse oefeningen die energie laat stromen en je lichaam en ..."

Rustige Hatha Yoga

Rustige Hatha Yoga

" Rustige Hatha Yoga Intensiteit * Rustige Hatha Yogais een zachte vorm van yoga waarin ontspanning centraal staat en is met name gesc..."

Ashtanga Yoga

Ashtanga Yoga

" Ashtanga Yoga Intensiteit **** Ashtanga yoga is een krachtige, zeer dynamische vorm van yoga die raakvlakken heeft met hatha yoga en d..."

Hatha Yoga

Hatha Yoga

" Hatha Yoga Intensiteit ** Hatha Yoga wordt op een zachte, meditatieve manier gegeven waarbij het gaat om yogahoudingen, ademhalingst..."

Hot Yoga

Hot Yoga

" Hot Yoga Intensiteit *** Hot Hatha Yoga is een intensieve, zachte les waarbij de yoga houdingen elkaar opvolgen als in een flow in e..."

Yoga Nidra & Klank

Yoga Nidra & Klank

"Yoga Nidra & Klank Intensiteit * Yoga Nidra is een effectieve techniek voor diepteontspanning, die het mogelijk maakt om je in een halfuurt..."

Dru Yoga

Dru Yoga

" Dru Yoga Intensisteit * Dru yoga is een sierlijke toegankelijke yogavorm zowel zacht, vloeiend als tegelijkertijd krachtig uitgevoer..."

Pilates

Pilates

" Pilates Intensiteit *** Pilates is de naam voor een methode van specifieke lichaamsoefeningen die spiergroepen versterken zonder dat..."

Vinyasa Yoga

Vinyasa Yoga

" Vinyasa Yoga Intensiteit **** Vinyasa Yoga is een vloeiende, dynamische vorm van yoga waarbij je de ademhaling en beweging synchroni..."

Yin Yoga

Yin Yoga

" Yin Yoga Intensiteit ** Yin Yoga is een statische, rustige yogavorm waarin houdingen langer worden vastgehouden (3-5 minuten). Boek..."

Senioren Yoga

Senioren Yoga

" Senioren Yoga Intensiteit * Senioren Yoga is een rustige en aandachtige les waar houdingen aangepast worden aan de eigen mogelijkhed..."

Restorative Yoga

Restorative Yoga

" Restorative Yoga Intensiteit * Restorative yoga is volledig gericht op de totale ontspanning van het lichaam en het (para)sympatische zenuwstels..."Schrijf je in voor onze nieuwsbrief