fbpx

‘je lichaam wijst van binnenuit de weg’

‘als stilstaan niet meer voldoet ontstaat behoefte aan verdergaand onderzoek’
 
Als yogabeoefenaar en docent heb ik vertrouwen in de groei en ontwikkeling van mensen. Op zoek naar stevigheid en balans daagt yoga fysiek en mentaal uit tot beweging. Het aandachtig krachtig bewegen brengt ontspanning van binnenuit. Ik houd van yoga die bijdraagt aan plezier in bewegen; aan herstel van balans tussen in- en ontspanning; en ik draag graag bij aan herstel van veiligheid en vertrouwen in het eigen kunnen.
 
Mijn lessen worden opgebouwd vanuit het gedachtengoed van Patanjali; zacht krachtige lichaamsbewegingen mogen ook op mentaal en emotioneel niveau doorwerken. Op deze manier  worden thema’s als vitaliteit en (zelf)vertrouwen, evenwicht tussen in- en ontspanning, balans tussen draagkracht en draaglast onderdeel van de yogales. 
 
Ik volg zelf al jarenlang Hatha en Raja yogalessen. Het aandachtig stretchen van mijn lijf en bewust spelen met de ademhaling ervaar ik als een ontspannen inspanning. Steeds weer voel ik de uitwerking die zich op verschillende identiteitslagen vertaalt in positieve energie.
Vanuit deze ervaring zet ik steeds vaker en met succes in mijn werk als adviseur-procesbegeleider / trainer-coach in het onderwijs mijn yoga-kennis en ervaring in. 
 
Na afronding van de Hatha yoga- en meditatieopleiding bij Fiore Osmose in Den Haag en de Internationale Raja yoga opleiding bij Elleke van Kraalingen in Frankrijk volg ik momenteel de specialisatie Yoga en Kanker bij Samsara opleidingen in Schiedam. 
 
Als vrijwilliger geef ik yoga aan cliënten in de verslavingszorg en  yoga/yoga counseling & coaching in het inloophuis voor (ex) kankerpatiënten ter ondersteuning van therapie of (na)behandeling.
 
(Yoga counseling & coaching is een op maat gesneden programma -individueel of in kleine groep- waarin via yoga, concentratie en meditatietechnieken onderzoekend verkennend te werk wordt gegaan. 
Op een positieve manier bij patronen, thema’s en ervaringen stilstaan;  en verdergaand positief bekrachtigend onderzoek waarin integratie, verdieping, zin en betekenisgeving centraal staan. 
Kernewoorden: stilte rust bezinning, betekenisgeving aan ervaringen, de kracht van de helende beweging vanuit jezelf ervaren.)
 
Ik ben 64 jaar en sinds 1989 woonachtig in Leidschendam. Van oorsprong verpleegkundige, heb ik m.n. gewerkt binnen onderwijs & organisatie. De laatste jaren vooral als procesbegeleider van studenten en teams. Systemisch werk, NLP, Transactionele analyse en omgaan met trauma en verlieservaringen geven inhoud en vorm aan mijn werk en werkwijze.
Chiara

Chiara

"Mijn eerste yoga ervaring kreeg ik van mijn moeder, zij is zelf yogadocente geweest. Ik heb heb yoga in die tijd als te zweverig en ontoegankelijk erv..."

Marianne

Marianne

"Vanaf het moment dat ik voor mijn eigen ontwikkeling en inspiratie yoga en pilateslessen ging volgen, bracht mij dit de nodige rust en bewustzijn. Doo..."

Sherita

Sherita

"Naast yogadocent ben ik hypnotherapeut en psychosociaal therapeut voor kinderen en volwassenen. Yoga en persoonlijke ontwikkeling hebben mij geholpen..."

Thaïsa

Thaïsa

"Als klein meisje begon ik met dansen en mocht ik vrij snel naar de vooropleiding dans in Venlo. Op dat moment dacht ik dat het uitsluitend kwam omdat ..."

Fia

Fia

"Al sinds mijn tienerjaren was ik nieuwsgierig om de hoofdstand en handstand te doen en had ik uit pure nieuwsgierigheid een yogaboek gekocht met als d..."

Michael

Michael

"Michael vertelt binnenkort graag meer over zichzelf..."

Genevieve

Genevieve

"In mijn yogalessen moedig ik je aan om je grens te vinden en er niet overheen te gaan. Jij kent je eigen lichaam het beste en bepaalt hoe ver je gaat...."

Ineke

Ineke

"Mijn hart en ziel liggen in het ondersteunen en in beweging brengen van mensen. In beweging brengen niet alleen fysiek, maar ook mentaal, emotion..."

Willemijn

Willemijn

"Yoga maakt al jaren deel uit van mijn leven, zeker op het moment dat ik moeder werd, ervaarde ik zoveel voordelen van de beoefening, waar je niets and..."

Rinske

Rinske

"Tijdens mijn allereerste Dru yogales in 2002 voelde ik voor het eerst de energie door mijn lichaam stromen. Sindsdien ben ik een trouwe deelnemer van ..."

Jeanet

Jeanet

"Na jaren in het speciaal onderwijs gewerkt te hebben, ben ik mij zo’n vijf geleden gaan verdiepen in yoga. Hoe meer ik leerde over yoga, hoe liever ik..."

Dineke

Dineke

"Ik ben met yoga begonnen omdat ik er behoefte aan had om wekelijks een moment te ontsnappen aan de hektiek van het leven. Inmiddels is het voor mij ne..."

Marianne

Marianne

"Grappig, want vroeger vond ik yoga vooral vaag. De omslag kwam toen ik een week in Spanje iedere dag yoga deed. Ik begreep niet hoe het werkte, maar n..."

Patricia

Patricia

"In 1990 ben ik met mijn eerste yogales begonnen, ik had meteen het gevoel 'dit past bij mij'.  Na jarenlang met plezier yogalessen gevolgd te he..."

Robin

Robin

"Robin vertelt binnenkort graag meer over zichzelf..."

Sharon

Sharon

"Mijn eerste kennismaking met yoga van in 2014, ik ging naar een yoga les zonder echt te weten wat me te wachten stond. Er ging een wereld voor mij ope..."

Joëlle

Joëlle

"In 2011 ontdekte ik Australië en yoga. Sindsdien voel ik een diepe verbondenheid met beiden. In de 8 jaar dat ik in Australië woonde, heb ik geëxperim..."

Maneesha

Maneesha

"Na jarenlang TaiChi en Qigong beoefend te hebben stapte ik in 2006 op een yoga mat en dat voelde meteen als thuiskomen. Alles in mij herkende dit als ..."

Chataine

Chataine

"Sinds kort ben ik Hatha Yoga docente bij Karuna. Het beoefenen van Yoga zie ik als een soort tijdreizen. Waarbij de asana’s helpen om bepaalde paden a..."

Glaudia

Glaudia

"Zo'n 20  jaar geleden heb ik mijn eerste yogales gehad en het gevoel wat ik toen had, heeft mij nooit meer losgelaten. Namelijk dat je uit mag ga..."

Sam

Sam

"Zolang als ik mij kan herinneren wist ik dat ik yogadocent wilde worden. Vroeger begreep ik dit totaal niet, want zo leuk vond ik yoga niet. Toch werd..."

Beatrijs

Beatrijs

"‘je lichaam wijst van binnenuit de weg’ ‘als stilstaan niet meer voldoet ontstaat behoefte aan verdergaand onderzoek’   Als yogabeoefenaar en ..."

Ksenya

Ksenya

"Mijn avontuur als yogi begon in 2008 in de Kiev Yoga studio (Oekraïne) en daarna als teacher, in december 2015 in Nederland, toen ik de kans kreeg om ..."

Sushma

Sushma

"Sushma vertelt binnenkort graag meer over zichzelf...."

LOGO karuna

 

Liefde en compassie

voor jezelf en elkaar. 

Liefde en compassie

door yoga.

Neem contact op

info@yogacenterkaruna.nl
070 – 740 00 28

J.S. Bachlaan 51
Leidschendam

Veurseweg 182
Voorschoten

Download onze APP

IOS

167-1679882_play-store-icon-android-app-on-google-playnew.jpg

Volg Karuna

Instagram  Facebook  

Blijf op de hoogte