fbpx

 

Karuna_Leidschendam_foto_DavidMiddendorp-35.jpg

Over de naam Karuna

Karuna staat voor compassievol, alomvattend mededogen en de wens dat het goed gaat met de ander.
Het komt uit het Buddisme en wordt regelmatig als voornaam in India gebruikt, vanwege zijn bijzondere betekenis. 
In de Indiase religie Jaïnisme is Karuna een belangrijke beoefening  van de leer van gelukkig zijn. 
Hoe meer compassie je voelt voor de ander, hoe meer je kunt genieten van je eigen leven. 
En hoe beter dit is voor je eigen karma.
 

Hi, ik ben Kirsten, oprichter van Karuna.

Hieronder vind je mijn verhaal.

Mijn verhaal begon tien jaar geleden, toen ik voor het eerst in aanraking kwam met yoga. Ik woonde toen nog in Amsterdam en leefde het klassieke Amsterdamse leven: veel werken, veel uitgaan, snel eten en weer door. En dit had zijn effecten op mijn lichaam. Had ik als kind al pijn in mijn rug en schouders, nu nam het pas echt grote proporties aan. Ik besloot dat er iets moest veranderen. Ik wilde meer in balans komen en ben toen wat yogalessen gaan volgen. Doordat ik meer in balans kwam raakte ik, niet wonderlijk, ook uit balans. In deze periode was het allemaal opeens “op.” En dat leidde tot grote veranderingen: mijn relatie verbrak, ik stopte met mijn werk en ik besloot dat Amsterdam niet meer mijn plek was. Ik heb toen letterlijk mijn spullen gepakt en ben richting Scheveningen verhuisd. Richting rust. Dit hielp. 

Ik ging werken op het strand en dit maakte me een stuk meer kalm. Zo kwam er ook steeds meer ruimte om me te verdiepen in yoga. En in die rust van strand en yoga ontstond er een moment dat ik voelde dat het tijd was om alles even los te laten en me nog meer te verbinden en te ontwikkelen op het gebied van yoga. Ik ben toen naar India gegaan, naar de Sivananda Ashram in Madurai. Ik heb daar echt de tijd gehad en de ruimte genomen om me helemaal onder te dompelen in yoga meditatie en Vedanta. Er kwam van alles naar boven en alles kreeg een kans om er te mogen zijn. In de ashram heb ik mijn yogaopleiding voltooid en kreeg, bij afsluiting, de naam Karuna. Een prachtige naam, die compassievol betekent.

Terug in Nederland dacht ik dat ik mijn “oude” leven weer kon oppakken. Ik begon weer aan mijn werk in Amsterdam, maar kwam er heel, heel snel achter dat dit niet meer voor mij was. Ik bleek in de yogaopleiding niet alleen veel geleerd te hebben over yoga; ik was er ook door verandert. Ik besloot yogalessen te gaan geven en vond mijn plek bij strandtent de Fuut in Kijkduin. En het was heerlijk. De Fuut was een liefdevolle plek. Ik voelde me er echt thuis en de lessen waren fijn om te geven. Ik genoot! Van het strand, van de Fuut, van mijn yoga leerlingen. 

Na het strandseizoen zocht ik een plek om door te gaan met mijn lessen. Ik begon toen steeds meer te dagdromen over een echte yogaschool waar iedereen zich thuis zou kunnen voelen. Een plek waar een ieder veilig zou zijn, mocht huilen en lachen, alleen of samen. Een plek, die ik zelf nog niet had kunnen vinden op een yogaschool en ik zelf zo nodig had en een ander zo gunde. Ik begon, in het klein, in een anti kraak pand en groeide langzaam door. Tot er een punt kwam dat een locatie opgeheven werd en het echt tijd werd voor een echte, vaste plek voor Karuna. Op de Bachlaan vond ik deze plek. En maakte er een studio
van die de sfeer heeft waarin ik zelf zoveel rust en ruimte ervaar en die ik elke yoga beoefenaar gun.  Yoga_Karuna.jpg

Het is inmiddels alweer zes jaar geleden dat Karuna zijn deuren opende. En ik ben nog net zo verliefd op yoga en nog net zo trots op deze bijzondere yogastudio als de eerste dag. Dankzij het mooie team en de yogadeelnemers, die elke dag weer yoga in hun leven toelaten en zo profiteren van de rust en de liefdevolle kracht, die yoga brengt. 

Yoga Center Karuna is een mooie, liefdevolle en veilige plek geworden. Ik ben daar enorm dankbaar voor.

Namasté,

Kirsten :)

Oprichter en eigenaar

 

 

 

LOGO karuna

 

De naam Karuna staat voor compassievol, alomvattend mededogen en de wens dat het goed gaat met de ander.

Bij Yoga Center Karuna werken we vanuit liefde en compassie.
Liefde en compassie voor elkaar.
Liefde en compassie door yoga.

Neem contact op

info@yogacenterkaruna.nl
070 – 740 00 28

J.S. Bachlaan 51
Leidschendam

Veurseweg 182
Voorschoten

Download onze APP

IOS

167-1679882_play-store-icon-android-app-on-google-playnew.jpg

Volg Karuna

Instagram  Facebook  

Blijf op de hoogte